Omarmen.be

Samen naar een duurzame maatschappij!

Hoe werkt het?

Het geheim van verandering is om al je energie te richten, niet op het bevechten van het oude, maar op het bouwen van het nieuwe. — Socrates

Als organisatie, instelling of VZW

Zet je project online aan de hand van een template en ga zo makkelijker op zoek naar vrijwilligers, hulpgoederen en/of geld. Alle hulpmiddelen komen rechtstreeks bij jouw organisatie terecht.

Als particulier of bedrijf

Weggevertjes

Wat kan je doneren? De noden zijn bij iedere organisatie verschillend.

Zoek op trefwoord welke organisatie behoefte heeft aan de spullen die jij wil doneren of klik op de naam van een organisatie om te zien welke hun grootste behoeften zijn.

Indien je kleding of materiaal wilt doneren, willen we je vriendelijk vragen om deze steeds in propere staat af te leveren. Let bij eventuele voedseldonaties ook op de houdbaarheidsdatum. Omwille van praktische of organisatorische redenen, doe je de organisaties een groot plezier om je goederen ter plaatse af te leveren.

Gelieve ook steeds de richtlijnen van de organisaties na te lezen. Vaak hebben ze overschotten van bepaalde producten of zijn er juist dringende noden.

Inzamelacties

Wenst u met een groep, school of vereniging een inzamelactie te doen voor een goed doel, gelieve dan eerst contact op te nemen met de organisatie waaraan u wil doneren om na te gaan welke hun grootste noden zijn.

Helpende handen, word vrijwilliger

“Vrijwilligers worden niet betaald. Niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn.”

Veel verenigingen en organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers, soms tijdelijk, soms permanent. Indien je interesse hebt om een waardevolle ‘helpende hand’ te worden, kan je op de link klikken van een organisatie die je na aan het hart ligt. Wie weet vind je de vrijwilligersjob van je leven. 

Geen perfecte match gevonden? Geen nood: Mail naar info@omarmen.be en omschrijf wie je bent en wat je graag wil doen. Wij helpen je graag verder.

Op zoek naar meer info en regelgeving omtrent vrijwilligerswerk? Surf naar https://vrijwilligerswerk.be.

Centjes

“Van delen wordt niemand arm, delen betekent niet halveren, maar verdubbelen.”

Indien je een organisatie naar keuze geldelijke steun wil bieden, kan je  dit via het rekeningnummer in de link van het project. Donaties gaan steeds rechtstreeks naar het goede doel.

Vraag voor je verjaardag geen cadeautje aan familie en vrienden. Vraag hen om geld te storten voor een goed doel dat jij kiest.

Sommige organisaties kunnen een fiscaal attest afleveren voor je gift, waardoor je recht hebt op een belastingvermindering. Dan staat dit aangegeven bij de info van de organisatie. Verdere informatie kan u vinden op https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingvoordelen/giften.

Hartverwarmend, u las bovenstaande tekst helemaal en daarom willen wij u omarmen.